Het traject waarin jij je verbindt met je hart en onderbuik om van daaruit te leven en werken

1:1 begeleiding

 

Loop je vast in je werk als psycholoog* en komen de vier muren van je spreekkamer of praktijk letterlijk op je af? Ga je door een moeilijke periode en heb je last van burn- out of spanningsklachten die niet op te lossen zijn met alleen een stapje terug doen en rust nemen? Sta je op het punt van re-integreren maar vrees je opnieuw in jouw valkuilen te stappen?

Weet je diep van binnen dat je ergens onderweg verwijderd bent geraakt van jezelf en jouw interne drijfveer om anderen te helpen? Voel je dat je veel hebt gegeven maar jij leeg bent geraakt?

Ga met Karin naar buiten, het Leersumse Veld in. De natuur geeft je nieuwe inzichten die je in je dagelijkse werk niet snel zult vinden. Door naar buiten te gaan kom je uit jouw eigen context en creëer je weer ruimte om met een andere blik naar de situatie te kijken en tot een keuze of oplossing te komen dicht bij jezelf.  

“and into nature i go,

to lose my mind and find my soul

– John Muir

herken je dit?

Dat jij vastloopt als psycholoog voelt als falen

Daar veroordeel je jezelf om*

Je voelt dat je de passie voor het vak dreigt te verliezen

Bij momenten begin je te twijfelen aan je eigen geschiktheid als psycholoog*. Diep van binnen weet je echter wel dat dit is wat je te doen staat

Je hebt geleerd hoe je met je hoofd moet werken en je situaties analytisch benadert

Je bent opgeleid om binnen kaders en protocollen te denken en te handelen. Je te verantwoorden voor de keuzes die je maakt. Zo werk je ook, maar je voelt aan alles dat het anders mag. Maar hoe? Hoe kom je los van hoe het hoort?

Je hoopt door nog die ene studie of opleiding te volgen tot meer in staat te zijn dan jij je nu voelt

Ondanks het mooie CV wat je al hebt opgebouwd en de titels die je al op zak hebt. Het blijkt telkens niet de oplossing te zijn om meer vertrouwen in jouw eigen kunnen te ontwikkelen

Je bent psycholoog en hebt een duidelijke visie

Maar je vindt het lastig dit uit te dragen in je werk, want wat vinden anderen ervan? Mag ik mijn visie wel delen, het gaat toch niet om mij? *

Je hebt mooie plannen om het verschil te maken in je werk, maar je ziet vooral beren op de weg

Jouw ideeën worden maar niet concreet en je komt maar niet in actie

Je werkt vooral alleen en mist een sparringpartner

Iemand die het werkveld kent en het heeft ervaren hoe het is om je eigen pad te volgen. Je zoekt een stok achter de deur

Hoe zou het zijn als je de focus mag verleggen naar jezelf als mens? 

Om vanuit die focus
je functie als psycholoog
in te kleuren en uit te voeren

Zodat je meer rust en zingeving
voelt in je leven en werk 

1:1 traject

In dit traject trekken we samen de natuur in van het Leersumse Veld. Je gaat door het zijn in de natuur, de gesprekken en oefeningen die we doen weer met een nieuwsgierige blik naar jezelf als mens en jezelf in de functie als psycholoog kijken.

Je ontdekt wat jouw plek is en hoe deze in te nemen vanuit verbinding met jezelf. Je ontdekt waar jouw potentieel ligt welke je meer ruimte en aandacht mag geven.

Karin werkt graag ervarings- en lichaamsgericht met de natuur als co-therapeut. Je kunt invloeden vanuit mindfulness, Reiki, systemisch werk (waaronder opstellingen) en ACT verwachten met een sausje van down to earth spiritualiteit. En natuurlijk de magie die de natuur toevoegt!

Na dit traject:
– Ervaar je rust en ruimte in je hoofd
– Voel jij je verbonden met je lijf als instrument
– Weet jij wat jouw plek is
– Doe je waar je echt energie van krijgt
– Benut jij jouw unieke talent en gave

4 maanden

– Start met excursie van 3 uur
– 5 wandelafspraken van 90 minuten
– Na elke afspraak ontvang je een samenvatting
– Oefeningen en opdrachten op maat
– Tussentijds contact via Whatsapp en Trello

3790 EURO INCL. BTW

6 maanden

– Start met excursie van 3 uur
– 8 wandelafspraken van 90 minuten
– Na elke afspraak ontvang je een samenvatting
– Oefeningen en opdrachten op maat
– Tussentijds contact via Whatsapp en Trello

5690 EURO INCL. BTW

Toen ik mij aanmeldde voor het 1:1 traject was ik vooral op zoek naar balans. Ik merkte dat ik in een bepaald patron zat wat ik niet goed kon doorbreken. Ondanks dat mensen vertrouwen in mij uitspraken en zagen dat ik veel in mijn mars heb, geloof ik het zelf niet. Ik bleef mezelf onderuit halen. Ik legde de lat hoog. Ik voelde een druk om het goed te doen en deed daardoor ontzettend mijn best, uit angst om door de mand te vallen.

Waar ik het meest naar verlangde was om minder last te hebben van de druk die ik mezelf oplegde en de spanning die het gaf, bevrij te worden van dat wat me zo in de weg zat om ontspannen mijn werk te doen. Zodat ik mezelf meer de ruimte kon gven op een ontspannen manier.

Het traject met Karin heeft hierin heel veel voor mij betekend. Ik voel mij een ander mens. Door het traject heb ik geleerd om los te laten, mijn eigen kracht te voelen en geleerd om te luisteren naar mijn eigen lichaam en dat mijn lichaam een wijze bron van kennis is. 

Dit werkt door in zowel mijn werk- als privéleven. Ik neem meer mijn plek in en sta mezelf toe er te zijn met alles wat er is. Het creërt de ruimte en ontspanning waar ik zo naar op zoek was om mijn eigen weg te gaan. Ik ben daarom heel dankbaar dat ik het traject ben aangegaan! 

De werkwijze van Karin typeert zich vooral door te leren voelen en minder te praten, contact te maken met dat wat er is. Ze haalt je uit je hoofd en gaat dieper in op de lagen er onder, waar het écht om gaat. Dit brengt een diepere verandering met zich mee dan gespreken en bewustwording alleen!

Senior psycholoog

Ik volgde Karin al een tijdje via de verschillende kanalen en voelde mezelf wiebelig en sneller emotioneel na een drukke periode waarin ik mezelf had overvraagd vanuit een bepaalde bewijsdrang. Toen ik aanvoelde dat ik hulp moest gaan vragen, nam ik dan ook contact met Karin op. Het eerste contact verliep direct prettig. Karin is een liefdevolle vrouw, stelt de juiste vragen en geeft heldere terugkoppelingen waardoor ik direct voelde dat dit traject voor mij passend zou zijn.

Door de wandelsessies met Karin kwam ik weer terug bij mijn kern. De parallellen werden blootgelegd tussen organisatorische uitdagingen en systemische uitdagingen. Zo volgde er onder andere een opstelling in de natuur welke mij losmaakte van oude pijn en voelde ik letterlijk de kracht weer terugkomen toen ik bepaalde inzichten uit de sessies haalde. De natuur speelde hierin een belangrijke, bijna magische rol.

Ik leerde weer op mezelf te vertrouwen en liefdevoller te zijn met en naar mezelf. Dit alles maakt dat ik in mijn eigen onderneming weer heel duidelijk weet wat ik te doen heb. Ik heb mijn plek (terug) ingenomen.

Een traject bij Karin kan ik dan ook van harte aanbevelen. Karin en de natuur brengen je letterlijk en figuurlijk in beweging.

Ondernemer in de zorg

Toen ik vast liep in mijn werk in de wetenschap had ik behoefte aan hulp van iemand die out-of-the-box denkt. Zo kwam ik via de ‘Podcast voor Psychologen’ bij Karin terecht.

Karin heeft me geholpen weer vertrouwen te krijgen om zelf op zoek te gaan naar hoe ik mijn eigen pad kan bewandelen.

Tijdens onze wandelingen kon ik goed met Karin sparren en verraste ze me vaak met haar gebruik van de natuur om dingen te verduidelijken. Ik heb hierdoor weer geleerd naar mijn eigen lichaam en behoeften te luisteren.

Karin heeft me met haar vrije manier van werken, vanuit haar gevoel en de vrijheid die de natuur biedt, geïnspireerd en laten zien dat het ook anders kan.

Ik kan iedereen die meer vrijheid en vertrouwen zoekt Karin van harte aanbevelen!

Post-doc psycholoog

Nadat ik langere tijd merkte met veel spanning rond te lopen op werk, wat mijn (werk)plezier verminderde, besloot ik een kennismakingsgesprek in te plannen bij Karin. Onder andere de gedachte ‘ik schiet tekort’ gaf mij stress.

Samen met Karin heb ik gewerkt aan weer meer leren vertrouwen op mijn eigen basis. Vooral de ervaringsgerichte oefeningen en gespiegeld krijgen wat er tussen ons gebeurde, hebben mij geleerd meer in contact te komen met mijn gevoel, mijn fundament en alles om mij heen wat mij verstevigt.

Het traject was niet altijd makkelijk, maar misschien waren het wel juist die moeilijke ervaringen die belangrijk zijn geweest in mijn ontwikkeling. Ik vond het erg fijn om door weer en wind in het bos aan de slag te zijn, dat hielp om uit mijn hoofd te komen.

Inmiddels heb ik het traject ruim drie maanden geleden afgerond en merk ik meer zelfvertrouwen te hebben en beter te voelen wat ik nodig heb. Dit helpt in het vergroten van ontspanning in mijn werk en daarbuiten!

GZ-psycholoog

Dit traject is voor jou

De 1:1 begeleiding van Karin is voor jou als je bereid bent begeleiding te ontvangen om pijnpunten aan te kijken, open staat voor een buiten de kaders aanpak en uiteraard met Karin de natuur in wil trekken. Op avontuur naar datgene wat voor je voeten ligt en jij mag zien, voelen en omarmen.

Voor Psychologen team

veelgestelde vragen – faq

IK BEN GEEN PSYCHOLOOG MAAR JOUW BEGELEIDING SPREEKT MIJ WEL AAN!

Ben je geen Klinisch/GZ/masterpsycholoog, maar wil je wel graag begeleiding van mij in de natuur? Geen probleem. Neem gerust contact met mij op! Dan onderzoeken we in een kennismakingsgesprek wat ik voor je zou kunnen betekenen. Voelt dit voor beide kanten goed? Dan gaan we aan de slag. Het allerbelangrijkste is immers dat er een fijne klik is tussen ons. 

WORDEN DE TRAJECTEN VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?
Ondanks dat ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond en dus bevoegd ben om te werken binnen de verzekerde zorg kies ik ervoor om met Voor Psychologen als psycholoog zonder bemoeienissen van zorgverzekeraars te werken. Dit geeft mij de ruimte om 100% van mijn aandacht te besteden aan jouw hulpvraag in plaats van het bezig zijn met ‘binnen de lijntjes’ werken.

Dit betekent concreet dat mijn trajecten niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

WAT ZIJN ANDERE OPTIES VOOR VERGOEDING?

– Mogelijk heb je vanuit jouw CAO een opleidingsbudget/vitaliteitsbudget/duurzaaminzetbaarheidsbudget. Deze kun je ook gebruiken voor een traject bij Voor Psychologen
– Vraag bij HR of P&O afdeling na of ze een opleidings- of coachingsbudget hebben dat ingezet kan worden als werknemers daar behoefte aan hebben
– Vraag bij je leidinggevende of directeur of er budget is voor persoonlijke ontwikkeling

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN TRAJECT ZONDER TUSSENKOMST VAN DE ZORGVERZEKERING?
– Er hoeft niet verplicht een diagnose gesteld te worden voor een traject bij Voor Psychologen, anders dan een traject met tussenkomst van de zorgverzekeraar. 

– Anders dan bij een traject met tussenkomst van de zorgverzekering hoef je bij Voor Psychologen geen verplichte vragenlijsten in te vullen.

– Er is geen sprake van maximale behandelminuten. Heb je behoefte aan meer afspraken dan is dat mogelijk.

– Wat weinig mensen weten is dat je bij een vergoed traject door de zorgverzekering altijd eerst je eigen risico moet opmaken. In veel gevallen betekent dat dat je sowieso €385,- zelf moet betalen. Als je jouw eigen risico hoger hebt ingesteld kan dat oplopen tot €885,-. Lang niet altijd wordt 100% van een behandeling vergoed, dus de kans is aanwezig dat je naast het eigen risico nog extra kosten moet betalen. 

WAAROM ZOU IK KIEZEN VOOR een traject buiten in PLAATS VAN binnen?

– Het blijkt voor veel mensen makkelijker over lastige kwesties te praten als je naast elkaar loopt (i.p.v. tegenover elkaar zitten).

– Buiten zijn en wandelen werkt rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand (stresshormonen dalen – gelukshormonen stijgen).

– Je bent zowel lichamelijk als geestelijk in beweging: je neemt stappen!

– Een wandeling brengt stilte in je hoofd, waardoor je rust krijgt om te luisteren naar jezelf.

– Buiten zijn en wandelen geeft energie, maakt je alerter en creatiever.
Bron debuitenpsychologen.nl

Een gesprek voor jou

TIJD VOOR DE STAP RICHTING JEZELF. Ben jij klaar om je te verbinden met wie je bent als mens? Om vervolgens vanuit die verbinding anderen te helpen als psycholoog op de manier die bij jou past?

Plan hier jouw online gesprek in van 30 minuten om de mogelijkheden en wederzijdse match te onderzoeken.